Taleserie om Åpenbaringsboka

Boka har et frynsete rykte. Den har blitt misbrukt til å skremme folk til lydighet. Den kan ta nattesøvnen fra mang en person. Kan det komme noe godt ut av å lese denne boka? For den som ser, og bruker dens egne koder, er det først og fremst håp vi presenteres for. Den var opprinnelig skrevet til kristne i lille-Asia som opplevde kriser på løpende bånd. Noen tror de til og med var truet på sitt eget liv. Johannes dras inn i et drama, en Slør dras til siden. De får innsikt. De får forvisning om at de ikke kjemper alene. At de ikke er glemt, at de skal få sin lønn. Det er en kamp mellom godt og ondt. Johannes inviteres til å ta del. Og inviterer sine lesere til å ta del. For som en sang sier: truende undergangsmakter får ikke siste ord, lyset fra Gud vinner seier, ny blir vår blodstenkte jord.

I vår og i høst har vi hatt en taleserie over Åpenbaringsboka. Et fugleperspektiv. Et håpsperspektiv. Vi har sett på Åpenbaringsboka som en fortelling. Som et drama. Få med deg siste talen, the grand final, gudstjenesten 5.okt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *