UKENS TANKE (uke 36)

Derfor er jeg en kristen #9: FELLESSKAP

Å være kristen er å være en del av en enormt stor familie – det kristne fellesskapet. Det er stort og forunderlig å kunne reise til den andre siden av kloden og møte mennesker der som man ikke kjenner fra før, men som man med en gang merker man på uforklarlig vis hører sammen med. Som familie – samme Far og samme bror. Det gir livet en ekstra dimensjon og betydning på denne måten å høre til.

UKENS TANKE (uke 36)

Derfor er jeg en kristen #9: FELLESSKAP

UKENS TANKE (uke 35)

Derfor er jeg en kristen #7: VERDENS ROP

Bibelen forteller at Gud hørte «blodet rope fra jorden», da Kain myrdet sin uskyldige bror Abel. At «skriket steg opp til Gud» fra det slavende Israelsfolket, og at han hørte «hvordan de stønnet». Jesus ser sultne, syke og forkomne, og får «inderlig medfølelse med dem». Ropet fra en såret verden og menneskehet har nådd mitt øre også – og uroer meg. Det gjør meg maktesløs noen ganger. Jeg har valgt å forholde meg til dette med å gjøre livet mitt til en del av og et redskap for Guds lindrings- og helbredelsesgjerning i verden. Jeg ønsker å gjøre verden til et bedre sted å være. Der jeg står, den dag jeg har fått, som Maria Gustin Bergström uttrykker det i sin sang «Jag vill va». Så legger jeg resten av byrden over på Gud.

UKENS TANKE (uke 35)

Derfor er jeg en kristen #7: VERDENS ROP

UKENS TANKE (uke 34)

Derfor er jeg en kristen #6: TAKKEADRESSE

Det er godt å ha en adresse for den indre trangen til å takke og love noen for alt det gode i livet. I tillegg hører samme adressat også på klager.

UKENS TANKE (uke 34)

Derfor er jeg en kristen #6: TAKKEADRESSE

UKENS TANKE (uke 33)

Derfor er jeg en kristen #5: HÅPSVEG
Jeg beundrer Jesus. Han lever under en brutal okkupasjon, men tar til orde for å elske sine fiender. Han vokser opp i en uanselig og fattig landsby, men underviser om verdien av å leve enkelt og raust. Han er berømt og betydningsfull, men bruker sin innflytelse til å fremme de undertrykte og stemmeløses sak. Han begås urett mot, men besvarer det med rettferdighet og godhet. Han gjennomskuer og eksponerer religiøs selvrettferdighet som falskhet, og viser oss at et helstøpt liv til glede for medmennesker og ære for Skaperen er det som gjelder. Han bor i et samfunn av nivåer og klasser mellom menneskene, men lever og lærer at det finnes i bunn og grunn bare en kategori mennesker: medmennesker. I en verden full av kaos, konflikter, urett, lidelse og håpløshet, viser Jesus en håpets vei for oss bortkomne mennesker. Og jeg vil gå den i fascinasjon og beundring.

UKENS TANKE (uke 33)

Derfor er jeg en kristen #5: HÅPSVEG

UKENS TANKE (uke 32)

Derfor er jeg en kristen #4: HELHET
Jeg ønsker å være et helt menneske. En best mulig far, ektemann, nabo, kollega og borger i landet. Et menneske med en sunn balanse mellom å elske meg selv og mine medmennesker og min Skaper. Hos Gud finnes kraft, ressurser og rom til å øve på den krevende aktiviteten å være menneske. Og for den som leter, finnes det sunne og fostrende fellesskap å utforske menneskelivet sammen med i kristne menigheter.

UKENS TANKE (uke 32)

Derfor er jeg en kristen #4: HELHET