Visdom til å leve

Adventist menigheten i Ålesund står bak serien Visdom til å leve, ved høyskolen 17./24./31. okt og 7.nov.

Mange ser på Jesus som en snill mann med hvit kappe og sandaler som hjalp mennesker i Palestina for 2000 år siden. Noen ser til han som en som kan føre dem til et paradis etter døden. Men har det Jesus sa noe å tilføre oss og våre liv nå? Kanskje er det å forvente for mye at en enkel snekker fra en ubetydelig bondelandsby i midtøsten, uten internett eller noen formell utdannelse, har peiling på det å leve i vår komplekse verden. Eller er det nettopp det vi kan forvente…?

De fleste tenker at Jesus er grei. Men hvem snakker om han som genial? At han har greie på livet og hva det vil si å være menneske og leve sammen som mennesker. Jesu tanker var ikke bare «religiøst preik» for religiøst tilbøyelige mennesker som ville vite reglene for å få evig liv. Han lanserte en helt ny og frisk måte å leve på som fungerer for alle mennesker – her og nå. En livsstil som er mer aktuell enn noen gang, i en verden hvor nyhetsbildet preges verdenskriser og spørsmålet om bærekraft.

Mange mennesker idag er på leit etter en vis måte å leve på. Kanskje er det på tide, i et land som tror de vet hvem Jesus er og hva han stod for, å høre Jesus på nytt. Vel, herved er du invitert. Og utfordret….

Sjekk selv seriens egne hjemmesider: www.visdomtilaleve.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *